Choď na obsah Choď na menu

2012 - Darujme si radosť

16. 2. 2012
article preview

Prvá akcia LIRY v roku 2012 - Darujme si radosť - sa uskutočnila v novembri formou dvoch stretnutí:

1. stretnutie detí s dôchodcami, kde 15 detí naučilo seniorov mexický tanček, seniori pripravili ochutnávku špecialít. Ženy učili dievčatá pliesť šálik a muži chlapcov vyrezávať píšťalku. Rozprávali deťom o svojom detstve v Limbachu.

2. stretnutie - Tvorivé dielne pre seniorov s kultúrnym programom - dekorovanie hodvábneho šálu, výroba organzových kvetov pod vedením Janky Kapustovej a Lucie Mihalovičovej  a vystúpenie skupiny LSG. Súčasťou tejto príjemnej akcie bolo aj pohostenie z toho, čo kto priniesol a k tomu káva a teplý čajík od nás.

Tieto stretnutia zorganizovala LIRA-Limbašská regionálna agentúra, s podporou Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA, ktorá náklady na výrobu šatiek pre seniorov vďaka projektu LIRY, preplatila. Veríme, že podobných stretnutí v Limbachu spoločne zažijeme ešte veľa.

Z ohlasov:

„Keby sme mali takéto stretnutia každý týždeň, povzdychla si Vivianka po skončení

prvého zo stretnutí Darujme si radosť. Odnášala si domov bruško plné dobrého

jedla, ihlice, vlnu a tri riadky upletených očiek. 

 

 „Môžem ťa objať,“spýtalo sa dievčatko staršej pani pri lúčení. „Ja mám babku ďaleko a veľmi mi chýba. Aj ty máš určite vnučku. Tak ja ťa objímem za ňu, a ty ma objím za moju babku, dobre?“ Pani roztvorila ruky a dievčatko skončilo v jej náručí.

Náhľad fotografií zo zložky Darujme si radosť 2012

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
<< marec / 2024 >>